Jeremić i Lutovac: Bojkot izbora čuva zdravlje i dostojanstvo građana Srbije 1Vuk Jeremić i Zoran Lutovac Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je najbolji način da građani „pruže otpor nameštenim i lažnim izborima 21. juna“ da tog dana ostanu kod kuće, i najavio da će opozicija u narednih dvadesetak dana o tome razgovarati s građanima širom Srbije.

„Ostanite 21. juna kod kuće i tako sačuvajte zdravlje i dostojanstvo. To je najvažnija poruka koju prenosimo gradjanima“, rekao je Jeremić novinarima.

Jeremić je kod beogradske pijace Kalenić s predsednikom Demokratske stranke Zoranom Lutovcem razgovarao sa građanima, dok su aktivisti njihove dve stranke delili novi broj „Novina“.

Jeremić je naveo dva razloga zbog kojih bi gradjani Srbije trebalo da 21. juna ostanu kod kuće.

„Prvi je zdravstveni, jer će zdravstveni rizik postojati i 21. juna, i to ne bitno drugačiji od onog koji postoji danas. Danas ovakav skup ne bi mogao da bude održan u zatvorenom prostoru, a sva biračka mesta biće u zatvorenom prostoru. Drugi razlog je moralni: niko svojim glasom 21. juna neće promeniti rezultat izbora, jer je unapred poznat“, smatra je Jeremić.

Na pitanje da li je današnji razgovor s gradjanima kod pijace „aktivan bojkot“, Jeremić je rekao da „jeste u meri u kojoj zdravstvene i druge okolnosti to dozvoljavaju“, a Lutovac dodao da je kampanja bojkota „sve vreme aktivna“, samo se „ispoljava na različite načine“.

„Kampanja je i kada nametnete temu, a mi smo to uradili još u decembru 2018. godine, kada smo kao jedinstvena opozicija izneli zahteve za slobodne i poštene izbore. To je ključna tema od kako je formiran Savez za Srbiju, najjača politička organizacija posle SNS-a“, rekao je Lutovac.

On je ocenio da je „bojkot ključna politička tema“ od kada je potpisan „Sporazum sa narodom“ s početka februara 2019. godine.

Lutovac je naveo da Savez za Srbiju (SZS) i druge opozicione organizacije „ne bojkotuju izbore, nego bojkotuju laž da će ono što će se dogoditi 21. juna biti izbori“.

Dodao je da će potom „građani imati političku opciju sa kojom će moći da se bore za svoja prava“ – stranke koje su „spremne da zarad opšteg dobra žrtvuju svoje interese i koje su spremne da se zajedno sa njima izbore za nove izbore“, rekao je Lutovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari