Jovanović: Ne očekujemo samo cenzus već i mesto u Vladi 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

„Republičkoj izbornoj komisiji danas u 11 sati predaćemo prikupljene potpise i izbornu listu za parlamentarne izbore. Naša poslanička lista, koja ima 250 kandidata za poslanike, zove se „Milan Stamatović – Zdravo da pobedi – Dragan Jovanović, Bolja Srbija – Zdrava Srbija“.

Očekujemo ne samo da ćemo preći cenzus i ući u Skupštinu Srbije, već se nadamo da ćemo participirati i u Vladi Srbije“, kaže za Danas Dragan Jovanović, lider Bolje Srbije.

On napominje da su pored njega i Milana Stamatovića na izbornoj listi i Veroljub Stevanović, kandidat ove koalicije za gradonačelnika Kragujevca. Na listi je i profesor doktor Miladin Ševarlić, istaknuti privrednici, a pre svega Danijela Vojinović, koja je od italijanske privredne komore proglašena za ženu privrednika godine u Srbiji za 2019. godinu, kao i bivši kapiten Crvene zvezde Boško Đurovski, koji će se posebno zalagati za razvoj školskog sporta, ekološku edukaciju građana svih uzrasta, ali i za oživljavanje sela i unapređenje poljoprivrede.

Na poslaničkoj listi te koalicije biće i ljudi koji su nešto značajno uradili u svojim lokalnim sredinama, a koji nisu bili u centru pažnje nacionalnih medija.

„Čitavo naše političko delovanje usmereno je ka tome da od Zdrave i Bolje Srbije nastane jedna jaka i domaćinska stranka, južno od Beograda, koja će participirati u Vladi. Naš jasan cilj je da život van Beograda učini boljim i relativno približnim životu u Beogradu i što se tiče infrastrukture i puteva. Cilj nam je da položaj srpskog, šumadijskog seljaka dobije pravo mesto u Srbiji, a ne da budu na zapećku svih dešavanja“, kaže Jovanović.

On dodaje da su dobri domaćini iz Srbije pokazali da su zdrave sredine u kojima oni žive i da je sada red da Šumadinac bude ministar u novoj Vladi Srbije. Napominje i da je u programu te koalicije na prvom mestu Srbija, na drugom građani, a na trećem kultura, vera i nacija.

Na pitanje da li to znači da Bolja i Zdrava Srbija priželjkuju koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, Jovanović kaže da cene svakoga ko ima politički rezultat i politički rad, ali da sve zavisi od programa i poštovanja većih i moćnijih stranaka prema onome što radi Zdrava i Bolja Srbija. Jovanović kaže da je ostalo malo vremena za kampanju, ali da u njihovom duhu nije odustajanje od borbe.

„Nama je izuzetno važno da u desetak opština u Srbiji pobedimo, ili u najmanju ruku da budemo drugi. Pre svega mislim na centralnu Šumadiju – Topolu i Kragujevac, Čajetinu i Užice, ali i na Babušnicu, malu, ali lepu opštinu. Odličan rezultat očekujemo u Svilajncu, Loznici i Leskovcu i Priboju“, napominje Jovanović.

Miladin Ševarlić, koji se visoko kotira na ovoj listi, kaže za Danas  da će ukoliko Zdrava i Bolja Srbija pređu cenzus, on i dalje imati status nestranačkog poslanika, ali da se za ovu opciju opredelio jer mu je teritorijalno i po oblasti interesovanja bliža od drugih.

„Selo i poljoprivreda, zadrugarstvo i seoski turizam, njihova su sfera interesovanja, baš kao što je slučaj i sa mnom. Mi tražimo merljive pokazatelje položaja sela u odnosu na položaj gradskog stanovništva, a to znači da ne sme da se desi da poljoprivreda iz budžeta ne dobije barem pet odsto i time bude dvadeseta rupa na svirali, a ne četrdeseta kao što je bila za vreme ovog režima“, kaže Ševarlić i dodaje da se mora više izdvajati i za infrastrukturu sela, barem koliko i za gradske opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari