Jovanović u Lajkovcu: Vlast priziva ekonomsku krizu, niko o tome ni reč 1Foto: Narodna stranka

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je dramatičnim smanjenjem javnih investicija vlast pozvala ekonomsku krizu u goste.

„Javne investicije su rebalansom republičkog budžeta smanjene za 25 odsto, a beogradskog za čak 33 odsto, što je siguran recept za ekonomsku krizu i rast nezaposlenosti, možda i do 15 odsto do kraja godine“, rekao je Jovanović u Lajkovcu, gde je razgovarao sa građanima.

Jovanović je dodao da o tome, nažalost, nema govora u „takozvanoj predizbornoj kampanji“, jer se u kampanji niko ne bavi ljudima, nego samo raspodelom poslaničkih fotelja u „karikaturi od parlamenta“.

„Očekujem još jedan rebalans gradskog budžeta Beograda u najskorije vreme, pošto je prvi urađen katastrofalno“, rekao je Jovanović.

„Što pre režim shvati da ne može na neznanje i bahatost da upravlja Srbijom, to su veće šanse Srbije da izbegne recesiju ravnu onoj iz 2009. godine. Nije mi jasno da država štedi na javnim investicijama, jedinom efikasnom pogonskom gorivu koje ima na raspolaganju da bi podigla privredu“, naveo je Jovanović.

Jovanović je dodao da su antirecesione mere Vlade Srbije zakasnele i populističke, a odluka da se država skuplje zaduži na međunarodnom tržištu umesto kod međunarodnih finansijskih institucija pokazaće svoje katastrofalne posledice čim se kriza bude prelila iz EU u Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari