Jovanović: Upozoravam i ne odustajem, zato što malo fali da Balkan opet gori 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović je rekao danas da ne odustaje da upozorava „zato što malo fali da Balkan opet gori“.

„Sa mesta na kom je pogubljen Ivan Stambolić, pa potom bačen u kreč, dok su mu zveri sekle šake, krećem u maraton na kojem želim da Srbiji pošaljem jasnu poruku: nikad više rata, nasilja, nikad više naših međusobnih sukoba i napada“, rekao je Jovanović, u pisanoj izjavi.

On je rekao da je „umorna ova zemlja od svega, izmrcvarena i uništena, potreban nam je mir među nama samima, kako bismo ga pronašli i sa svima drugima“.

„Ovaj dan ću završiti ispred Vlade Srbije, na mestu streljanja Zorana Đinđića, kome je isto bratstvo u krvi presudilo kao i Ivanu Stamboliću. I njemu su oduzeli pravo na život, samo zato što nije želeo da dopusti da prošlost pobedi budućnost i da opstane ideologija koja nas je dovela do ivice nestanka“, rekao je Jovanović.

On je rekao da „nema mnogo još vremena u kampanji, kao što nema dovoljno mesta za našu politiku u ovom društvu“.

„Znam vrlo dobro to, ali nemam prava da odustanem. Koalicija za mir je napravljena za svakog ugnjetavanog, napadnutog, marginalizovanog, napuštenog. Napravljena je da bi ideja moderne i građanske Srbije živela i preživela“, naveo je Jovanović.

On je naveo da zna „koliko se ljulja tlo pod nama, zna koliko malo treba da Balkan opet gori“.

„Zato i šetam ovaj simbolični maraton i podsećam na mesta gde nisu stradali samo pojedinci. Tu su stradale i ideje, tu je stradala Srbija. Na Fruškoj gori i ispred Vlade Srbije je osuđeno i ovo društvo, ali i svako od nas u njemu“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari