Lista "Dosta je bilo" isključena iz izbora u Novom Sadu 1Novi Sad Foto: Arsenije Mandić

Gradska izborna komisija je juče utvrdila novu zbirnu izbornu listu za izbore za Skupštinu grada novog Sada na kojoj nema liste Grupe građana „Dosta je bilo-Saša Radulović“.

Naime, Upravni sud je odbacio žalbu te liste uz obrazloženje da je podneta sa osam minuta zakašnjenja! Najpre je ta lista odbijena zbog žalbe jednog birača jer je kao cilj formiranja te grupe navedeno da je cilj predlaganje kandidatata za odbornike u „Skupštini opštine Novi Sad“, koja ne postoji, već Skupština grada. Kao drugi razlog, kako je naveo birač da su u overenim izjavama građani potpisima podržali Izbornu listu Suverenisti (bez navodnika), a to je u suprotnosti sa nazivom Izborne liste „Suverenisti“ (s navodnicima). Tako je druga po snazi odbornička grupa onemogućena da učestvuje na ovogodišnjim izborima za gradsku Skupštinu.

A na zbirnoj listi kandidata ostalo je 13 lista.: 1. Aleksandar Vučić – za našu decu,2. Ivica Dačić – „Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“, 3. Dr Vojislav Šešelj– Srpska radikalna stranka, 4.

Sasvim druga priča – Novosađani, 5. Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Novi Sad (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Zajedno za Vojvodinu), 6. Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor, 7. Istina – Adaviera – Ivana Vujasin, 8. Nek maske padnu – Zelena stranka – Nova stranka, 9. Metla 2020, 10. Ruska stranka, 11. Ratni veterani za Srbiju, 12.

Aleksandar Šapić – Pobeda za Novi Sad i 13. Zdrava strana grada. Prema rešenju komisije za izbore za odbornike Skupštine Grada Novog Sada štampaće se 333.638 glasačkih listića, na papiru rezedo boje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari