Mirković (SNS): Za napad na Trifunovića isključivo odgovoran SZS 1Foto: Screenshot Youtube SNS Voždovac

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Grada Beograda Aleksandar Mirković ocenio je danas da za napad na lidera Pokreta Slobodnih građana (PSG) Sergeja Trifunovića krivicu isključivo snose predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju (SZS).

Mirković je u saopštenju naveo da je SZS prethodno „satanizovao“ Trifunovića zbog odluke da izadje na predstojeće izbore, „nazivajući ga izdajnikom i Vučićevim plaćenikom“, a da je rasprava koja je prethodila incidentu „počela u tom tonu“.

„Umesto što pokušava da krivicu svali na vlast i (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića, neka (zamenik predsednika Stranke slobode i pravde) Borko Stefanović uputi izvinjenje Trifunoviću, jer je to najmanje što može da učini“, ocenio je Mirković.

On je ostalim liderima opozicije poručio da se „prizovu pameti i prestanu da ugrožavaju bezbednost svakog ko ne misli kao oni“.

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović prethodno je pozvao aktere na političkoj sceni da „spuste strasti“, uz ocenu da je „atmosfera u društvu“ doprinela napadu na lidera PSG-a.

„Atmosfera nasilja, laži i mržnje koju (predsednik Srbije Aleksandar) Vučićev režim stvara u Srbiji već osam godina dovodi našu zemlju do dubokih podela i sukoba. Zbog toga oni moraju biti zaustavljeni što pre“, naveo je Stefanović.

Trifunović je napadnut ranije danas dok je u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu prikupljao potpise za izlazak tog pokreta na predstojeće izbore, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da su dve osobe privedene zbog narušavanja javnog reda i mira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari