Narodni blok: Vlast pritiscima na notare ometa izborni proces 1Foto: Narodni blok (Arhiva)

Opozicioni „Narodni blok“, koji čine Nova Srbija, grupa građana „Iskreno za Niš“ i „Narodni slobodarski pokret“ podneo je žalbu Republičkoj izbornoj komisiji i Javnobeležničkoj komori Srbije zbog toga što, kako se u saopštenju navodi, notari namerno opoziciji zakazuju overu potpisa tek deset dana nakon raspisivanja lokalnih i parlamentarnih izbora.

U saopštenju „Narodnog slobodarskog pokreta“ se dodaje da vlast vrši pritisak na notare i da se na ovaj način „dodatno urušava ionako loš položaj svih onih koji kritikuju režim (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića“.

„Uzmite recimo Opštinu Apatin gde je naša lista notara dobila tek u narednu sredu, a do tada će potpise overiti bukvalno sve liste koje su bliske vlasti. To znači da će u toj realtivno maloj opštini ostati malo ljudi koji će uopšte moći da daju potpis jer po zakonu jedan birač može da podrži samo jednu listu. Uz sve to, vladajuća SNS je namerno skupljala nepotrebno veći broj potpisa kako bi dodatno otežala bilo kome drugom da uopšte podnesu listu“, ocenio je predsednik „Narodnog slobodarskog pokreta“ Miroslav Parović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari