'Ne da(vi)mo Beograd': Izbori namešteni, Beograd jasno rekao "Ne!" diktaturi 1Foto: BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/MO

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ (NDMBGD) je večeras saopštila da su današnji izbori u Srbiji bili „namešteni“, da „ne odslikavaju izbornu volju građana i građanki“, ali da izlaznost, za koju procenjuju da je manja od 50 odsto, znači da većina građana ne pristaje na „lažirane izbore“.

NDMBGD smatra da mala izlaznost u glavnom gradu Srbije predstavlja „jasnu poruku da naš grad ne pristaje na diktaturu naprednjačkog režima (SNS)“.

Mali odziv birača u Beogradu ta politička opcija smatra znakom da je opoziciona kampanja bojkota naišla na razumevanje i podršku gradjana, te NDMBGD najavljuje da će odmah posle izbora „nastaviti rad na stvaranju kritične mase koja će moći da se suprotstavi režimu“.

„Činjenica da nijedna opoziciona izborna lista nije ostvarila rezultat veći od prethodno spuštenog cenzusa od tri odsto, koji je bio pokušaj pravljenja privida pluralizma u Skupštini, govori da smo na pragu uvodjenja jednopartijskog sistema. Manipulacija sa satelitskim listama, prikupljanje potpisa i direktna pomoć koju je veliki broj listi imao od strane Srpske napredne stranke je samo potvrdila besmisao izborne farse“, piše u saopštenju.

„Ne da(vi)mo Beograd“ ocenjuje da su tokom izbornog procesa mogle da se vide neregularnosti zbog kojih su pozivali na bojkot izbora.

„Videli smo kontrolu i zloupotrebu medija, ucene i pritiske na birače, zloupotrebu javnih resursa za potrebe vladajuće partije, kao i nepravilnosti na sam dan izbora koje su, prema organizaciji CRTA, utrostručene u odnosu na 2016. godinu. Takodje, niko od učesnika izbora nije se osvrtao na upozorenja stručnjaka na rizik od pandemije KOVID-19, a posledice ovoga ćemo tek osetiti“, upozorava NDMBGD u saopštenju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

9 reagovanja na “‘Ne da(vi)mo Beograd’: Izbori namešteni, Beograd jasno rekao „Ne!“ diktaturi”

  1. Aman ljudi, Beograd nije Srbija!!! Ne dobijaju se izbori na Vračaru, Starom Gradu, u krugu dvojke….

  2. Nije Beograd Srbija, niti ste vi jedini narod. Za utehu vam je izlaznost, koja je posledica poremećenog života usled Korone . . Uživajte u svojim iluzijama . Jednom mrzitelji – uvek mrzitelji.

    • bolje poremecen zivot zbog korone nego zbog virusa SNS ali iskorenice se brzo,pocelo je urusavanje,ko zna malo matematike jasno je da je ovo tezak poraz rezima i privid uspeha! Kiseo osmeh diktarora i Brnabe sve govori!! Bravo narode! Idemo dalje!!

    • Ne Srbija je kao selo Kukulovce. Sve su im obecali a ispunili nista. Tek pred nove izbore im asvaltiraju deo ulice i ispune jedva jednu od 10 obecanih stvari. Ko je kriv pa Djilas i Beograd posto su oni onemogucili naseg mesiju i spasioca da intervenise.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.