Nosilac liste SNS koju je GIK u Kragujevcu juče odbio najavio tužbu Upravnom sudu 1Foto: Pressek

Lista Grupe građana „Dr Vladica Stanojević“ koja je podnela je prigovor Gradskoj izbornoj komisiji, a njen nosilac Vladica Stanojević smatra da iza odbijanja te liste stoje politički razlozi.

On je danas najavio da će u slučaju ponovljene odluke GIK-a, podneti tužbu Upravnom sudu.

Nosilac liste Vladica Stanojević je direktor Zavoda za zbrinjavanje odraslih „Male pčelice“ i član Srpske napredne stranke.

Listu čini 58 odborničkih kandidata, članova SNS koji podržavaju republičku ali ne i lokalnu listu te stranke u Kragujevcu.

Ona ima podršku 1700 potpisa građana.

„Otklonili smo sve nedostatke na koje nam je ukazala Gradska izborna komisija posle predaje 25. maja, pre svega dodali ime nosioca liste, a oni su nam zatim, posle predaje liste sa ispravkama, saopštili da smo menjali naziv liste, što nije tačno“, rekao je Beti nosilac liste.

Stanojević je kazao da ni posle prigovora GIK-u koji je lista uložila sinoć u 21 čas ne očekuje pozitivan ishod i najavio je podnošenje tužbe Upravnom sudu koji odlučuje u roku od 48 sati.

„Ne odustajemo od izborne trke u Kragujevcu. Ukoliko i posle odluke Upravnog suda naša lista ne bude prihvaćena, idemo ponovo u prikupljanje potpisa podrške građana“, rekao je Stanojević.

On je naveo da ima, kako je rekao, nezvanične pretnje, pojedinih članova GIK-a da će lista ponovo da bude obijena.

Stanojević je rekao da su ova događana u vezi sa listom  „presedan“ u istoriji višestranačkih izbora u Kragujevcu.

Kako je juče preneo portal Glas Šumadije za obaranje liste Grupe građana „Dr Vladica Stanojević“ u GIK –u su glasali članovi koje je delegrala Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i lista „300 Kragujevčana i Pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari