Pokreti Metla 2020 i Treći put potpisali sporazum o zajedničkom delovanju 1Foto: FB/Metla2020

Pokret Metla 2020 i Pokret Treći put potpisali su sporazum o zajedničkom političkom delovanju, saopšteno je na danas pres konferenciji.

Član predsedništva Pokreta Metla 2020 i predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da se ovim sporazumom u srpskom političkom životu pojavljuju novi, kvalitetni ljudi.

On je naglasio da Pokret Metla 2020 podržava sve veći broj udruženja građana, pa i sindikata, i izrazio je uverenje da će njihov pokret preći cenzus na predstojećim izborima.

Jovanović je istakao da ne veruje mnogo istraživanjima javnom mnjenja o rejtingu stranaka koja se objavljujuju ovih dana. Vladimir Todorović iz Pokreta Treći put istakao je da sa pokretom Metla dele zajedničke političke principe i stavove – posebno po pitanju Kosova i Metohije, borbe protiv korupcije i civilizovanog političkog dijaloga.

Govoreći o situaciji u Crnoj Gori, Miloš Jovanović je naglasio da u Crnoj Gori problem nije srpski narod, već, kako je rekao, režim Mila Đukanovića, koji pokušava da falsifikuje istoriju. Jovanović je ocenio da je režim u Crnoj Gori privatizovao državu i da „Milo Đukanović neće stati“, a da zbog toga vlast u Srbiji mora preduzeti odgovarajuće pravne mere na zaštiti srpskog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari