Požega: Vučiću, nisi dobrodošao 1Foto: Doček Vučiću/Foto: Inicijativa za Požegu 

Aktivisti Inicijative za Požegu su organizovali danas akciju, kojom su šefu države i lideru SNS poručili da nije doborodošao u taj grad.  

Iako je najavljeno da će sutra u Požegi označiti početak proizvodnje u preduzeću „Budimka“, koje je nakon neuspešne privatizacije i stečaja kupila kompanija ITN grupa iz Kosjerića, iza Vučićevog „seckanja svečane trake“ u privatnoj kompaniji krije se njegova namera da učestvuje u preizbornoj kampanji svoje stranke. 

Uz ocenu da je „konačno lepa vest stigla i u Požegu  – otvara se „Budimka“ i da se nadaju da će „biti uspešna kao nekad i uposliti mnogo radnica i radnika u tom gradu“, aktivisti Inicijative za Požegu su naveli da „ne treba da iznenađuje činjenica što su naprednjaci brže-bolje videli kako od toga mogu politički da profitiraju“. 

Članovi tog udruženja, kojima su se pridružili i drugi građani, organizovali su svoj „doček“ Vučiću na Trgu slobode, tako što su nosili majice i lepili plakate sa porukama „Nisi dobrodošao“, „Ignoriši izbore 2020“, „Požega je slobodan grad“ i druge. 

Na nekoliko panoa, koristeći naslove, tekstove i fotografije iz novina, podsetili su Požežane, ali i Vučića, na to kako je prethodna naprednjačka opštinska vlast kršila zakon i bila bahata, zbog čega su građani, u februaru 2018. godine, započeli jedan od najdužih protesta u novijoj istoriji Srbije. U maju prošle godine, a zbog sumnji na korupciju, uhapšen je kompletan vrh požeške vlasti. 

„Ni manje, ni više, u Požegu stiže predsednik Aleksandar Vučić, koji će fabriku otvoriti i od toga napraviti spektakl, kako bi pokupio za svoju stranku još koji poen pred izbore, na kojima se takmiče sa samim sobom. U pitanju je tipična funkcionerska kampanja, koja je vrlo nepoštena politička aktivnost. Ona podrazumeva zloupotrebu državničkog položaja i aktivnosti za potrebe kampanje jedne liste. Ovakvim ponašanjem, Vučić iznova potvrđuje da nije predsednik svih građana, već samo nekih – onih koje favorizuje. Zbog funkcionerske kampanje, ali i svega što je učinio našem društvu, aktivisti Inicijative, ali i drugi sugrađani, nosili su majice sa natpisom „Nisi dobrodošao“, saopštila je Inicijativa za Požegu, koja bojkotuje izbore.

„Nizak životni standard, užasni radni uslovi, sistemska korupcija i nepotizam, urušavanje demokratije, slobode medija, slobode govora, pravosuđa, nepošteni izbori, podele u društvu, uvrede neistomišljenika i nerasvetljavanje  afera“, kako navode u Incijativi“, „samo su deo onoga što, kao društvo, proživljavamo godinama“,  i da je za to odgovran „onaj koji je (nezakonito i nelegitimno) svu vlast i moć preuzeo na sebe“. 

„Sve loše u našoj opštini u prethodnim godinama, samo je kopija onoga što se dešava na republičkom nivou. Naš zadatak je da promene pokrenemo u suprotnom smeru – od svog dvorišta, svog sela i svog grada. Inicijativa za Požegu će nastaviti da okuplja svoje sugrađanke i sugrađane u tom cilju“.

Ministri Šarčević i Udovičić u kampanji u Užicu

Ministri Mladen Šarčević i Vanja Udovićić sutra će posetiti Užice gde će, po ugledu na šefa stranke Aleksandra Vućića, a pod plaštom poseta školama i sportskim ustanovama, učestvovati u predizbornoj kampanji naprednjaka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari