Šapić: Ne zatvaramo vrata koaliciji, ali ne odustajemo od svoje politike 1Foto: Beta/Milan Obradović

Lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je večeras da je ta stranka otvorena za razgovore o eventualnim koalicijama posle današnjih poslaničkih izbora u Srbiji, ali da od svoje politike neće odustajati.

„Pričati danas o nekim koalicijama, a mi smo ušli u parlament sa nešto više od četiri odsto, bilo bi suviše politički arogantno. SNS ima apsolutnu većinu da radi šta god želi.

Ja neću zatvarati svoja vrata, kao što nisam ni do sada. Razgovaraćemo sa svima, a ako neko neće da razgovara, nećemo se ni na koga ljutiti. Od svoje politike nećemo odustati“, rekao je Šapić novinarima po objavljivanju prvih izbornih rezultata.

On je rekao da je odziv glasača na izborima u Beogradu bio veoma mali – između 35 i 36 odsto, i da je on u jednom momentu bio zabrinut za ukupan rezultat.

„U Beogradu je izlaznost bila loša, između 35 i 36 odsto, ali smo to nadoknadili. Čini mi se da je način ponašanja, komunikacije i našeg političkog delovanja polako počeo da se oseća i vidi i kod drugih“, rekao je on.

Šapić je rekao da su mali odziv u Beogradu, kišovito vreme i kampanja bojkota koja je bila najjača u glavnom gradu, oštetili ne samo SPAS nego i Pokret slobodnih gradjana, Pokret „Metla 2020“ i Dosta je bilo.

Po njegovoj proceni, SNS je pobedila u gotovo svim opštinama, a da ishod u opštini Novi Beograd čiji je predsednik, zavisi od „100 ili 200 glasova“.

„Čestitam SNS kao pobedniku na rezultatu koji je ostvario. Čestitam i (drugoplasiranom) SPS na rezultatu, iako sam siguran da je izlaznost u Beogradu bila veća da bi njihov rezultat bio par procenata manji, a naš veći“, rekao je on.

Šapić je rekao da „sebe vidi u lokalnoj politici“, jer smatra da najviše može da pruži na nivou grada i opštine.

„Nastavljamo dalje. Treba da budemo zadovoljni jer otvara se nova era za našu politiku razuma i patriotizma… Mogao bih da budem poslanik, ali bih više voleo da dobijem priliku na nivou lokala“, rekao je on.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

23 reagovanja na “Šapić: Ne zatvaramo vrata koaliciji, ali ne odustajemo od svoje politike”

  1. Pa na lokalu su pare, da se krade…..zašto da se bakće oko nekih zakona.

    • Politički „kredo“ dr Šapiać na ovim izborima bio je – učiniti nešto za svoj narod – a onda bi da ostane u „zavetrini“ i fotelji najveće opštine u Srbiji, naravno da su savetnici dr Šapića, čija politika je NEPREPOZNATLJIVA, BEZ UKUSA I MIRISA, odradili sve na zbližavanju sa dominantno partijom. Da li ste ga čuli što se razbesneo kada su mu saopštili da je glas za Šapića kao „proizvod“ zbog navodne kulture opštenja, „finoće“, Božanske blagosti…i čuj „lepog vaspitanja“ – pokazao je dr Šapić da je zapravo dečko iz blokova s novobeogradskog asfalta…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.