Šešelj: Nijedan ministar ni državni funkcioner ne bi smeo da letuje u inostranstvu 1Foto:Beta

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je večeras da nijedan ministar ni državni funkcioner u Srbiji, ako bi se on pitao, ne bi smeo da letuje u inostranstvu.

Treba da se štede pare, da se troše u Srbiji, rekao je Šešelj u duelu sa predsednikom Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivicom Dačićem na TV Pink.

On je apelovao da svi građani letuju u Srbiji, ali je rekao kako on to ne može da im naredi, kao što nije ni za zabranu za letovanje u inostranstvu, ali jeste za to da svi državni funkcioneri letuju u Srbiji.

Šešelj je poručio da SRS nikad neće izdati srpske nacionalne interese, ali da će podržati svaki patriotski potez vladajuće koalicije, jer „nisu opozicija Srbiji, nego vlasti“.

Dačić je rekao da građani Srbije treba da idu na letovanje tamo gde ih žele, vole i poštuju.

On je napomenuo da, dok je bio premijer, pre Aleksandra Vučića, nikad nije išao na letovanje i da je to poznata stvar, jer se radi „o pitanju shvatanja odgovornosti i funkcije koju obavljaju“.

Lider SPS je rekao da „stranaka ima milion, a Srbija je samo jedna“, a Šešelj je poželeo Dačiću i socijalistima „da pređu cenzus“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari