SNS: U Čačku osvojenih 66,1 odsto glasova birača 1Foto: BETAPHOTO/SVETLANA DOJCINOVIC/DS

Najviše glasova na lokalnim izborima u Čačku prema preliminarnim rezultatim osvojila je Srpska napredna strnka (SNS) – 66,19 odsto, saopštio je Gradski odbor SNS na osnovu obrađenih 78 od ukupno 104 biračka mesta.

Slede koalicija Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije (SPS-JS) koja je osvojila 10,62 odsto, Nova Srbija sa 6,32 odsto, Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) – 5,04, Grupa građana (GG) „Čačak je naš“ 3,75 odsto, i Stranka Rusa Srbije 1,74, dok Srpska radikalna stranka (SRS) nije prešla cenzus.

Na osnovu tih rezultata SNS bi u lokalnoj Skupštini, koja ima ukušno 75 odborničkih mesta, imala 55 odbornika, SPS-JS osam, Nova Srbija pet, POKS četiri, GG „Čačak je naš“ dva i Stranka Rusa Srbije jedno.

Na lokalnim izborima u Čačku učestvovalo je sedam lista stranaka, koalicija i grupa građana.

Na republičkim izborima u Čačku najviše glasova dobila je SNS – 63 odsto, SPS-JS 10 odsto, lista Aleksandra Šapića dobila je 3,56 odsto i POKS – 3,27 odsto.

Prema podacima SNS u Čačku je na izbore izašlo 45 odsto birača.

Predsednik Gradskog odbora SNS i gradonačelnik u dosadašjem sazivu čačanske Skupštine Milun Todorović proglasio je noćas pobedu SNS u Čačku.

On je rekao da je „ponosan što su Čačani ocenili njihov dosadašnji rad i na republičkom i lokalnom nivou sa čistom peticom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari