Stamatović: Širom Srbije formirati Kancelarije za saradnju sa Rusijom 1Milan Stamatović Foto: Beta/Zdrava Srbija

Po uzoru na zlatiborsku Kancelariju za  saradnju sa Ruskom Federacijom neophodno je da se širom Srbije, u  svim gradovima i opštinama, formiraju takve iste, izjavio  je Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije i nosilac liste  koalicije “Zdrava Srbija – Bolja Srbija“.

– Zatim bi trebalo da se formira i jedna na nivou cele države. Te Kancelarije bi imale za zadatak da podstiču i podržavaju  ekonomsku, ali i svaku drugu saradnju između Srbije i Rusije – istakao je on.

– Srbija treba da jača ekonomsko partnerstvo sa Rusijom i da stimuliše svoje privrednike da izvoze što više proizvoda na rusko tržište, a to je moguće postići udruživanjem srpskih proizvođača, uz posredovanje Kancelarija za saradnju sa Ruskom Federacijom na
lokalnom nivou – ističe Stamatović.

Sve Kancelarije, kao i za sada jedina u Srbiji koja je otvorena na  Zlatiboru 2015. godine, kako je rekao, funkcionisale bi kao servis za izvoznike.

– Analizirale bi tržište u Rusiji, pružale bi podršku proizvođačima u zajedničkom nastupu na tlu Rusije, posredovale bi u kontaktu sa ruskim institucijama i organizacijama, promovisale bi srpske proizvode i investicione potencijale svakog dela Srbije, s ciljem privlačenja ruskih investitora, kao i investitora iz EU koji su zainteresovani za izvoz u Rusiju po povlašćenim uslovima – zaključuje Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari