Stanovnici više gradova Srbije žalili se da ih stranački aktivisti pozivaju da glasaju 1Foto: Pixabay/PublicDomainPictures

Stanovnici više gradova Srbije požalili su se da su ih tokom dana pozivali aktivisti jedne stranke na vlasti i vršili pritisak da glasaju za njihovu izbornu listu.

Redakciji agencije Beta se javilo nekoliko Beograđana koji su se požalili da su ih sa fiksnih brojeva 3477-911, 7457-021 i 7940-400 zvali aktivisti SNS-a raspitujući se da li će izaći na glasanje.

Portal InfoVranjske je objavio da su i pojedine stanovnike tog grada zvali aktivisti vladajuće stranke.

„Telefonom me je pozvao muški glas i pitao da li sam izašla na biralište i gde glasam. Iznenadila sam se, jer takvu drskost nisam očekivala“, kazala je sagovornica InfoVranjskih.

Dodala je da „pozivari koji su se sami identifikovali nisu stali na tim pitanjima“.

„Ako niste glasali, to treba odmah da uradite i podržite Vučića, našeg predsednika, on nudi stabilnost Srbiji i njenim građanima. To mi je rekao muški glas“, ispričala je sagovornica InfoVranjskih.

Portal Južne vesti preneo je da pojedini članovi biračkih odbora u Beloj Palanci proveravaju ko od gradjana nije glasao posle čega ih telefonom pozivaju da izadju na glasanje.

„Na biračkom spisku uz ime i prezime glasača stoje redni brojevi. Članovi biračkih odbora prepisuju iz biračkog spiska ko je glasao, zaokružuju u svojim tabelima i te tabele prosledjuju nekome u opštini. Kada se uvere ko nije glasao, ti birači se zovu, ide se na kućnu adresu i ljudi se teraju da glasaju“, preneo je portal pozivajući se na izjave gradjana.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Stanovnici više gradova Srbije žalili se da ih stranački aktivisti pozivaju da glasaju”

    • U Beogradu SNS vise puta na fiksni i mobilni. SPS dva puta na mobilni. Mojim prijateljima slicno, nekima jos vise.

    • U Inđiji su ljudima ulazili u kuće sa pitanjem zašto nisu izašli na glasanje uz ozbiljne pretnje. To se dešavalo posle 18 h kada su videli da je izlaznost mala.

  1. Oko 19,00 zazvoni inače retko korišćeni fiksni telefon u kući moje majke. Nepoznat glas bez predstavljanja govori da je „Kol-centar“ i traži Pavlović Milojka. Kažem to je moj otac, pokojni. Zbunjen glas sa druge strane žice govori „moje saučešće“ i prekida poziv!?

  2. I onda pričaju kako su izbori bili fer! PRIČE ZA MALU DECU! UBEDLJIVA POBEDA? ŠTA JE TO-UBEDLJIVA POBEDA?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.