Stevanović: Šarčević da prestane da preti direktorima škola 1Foto: Selena Kosorić

Članica Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Stevanović zatražila je danas od ministra prosvete Mladena Šarčevića da „momentalno prestane da preti sankcijama“ direktorima koje su zatvorili svoje škole zbog korona virusa.

„Roditelji su prestavljeni i nemaju nikako poverenje u državu. Direktori škola u Čačku i Beogradu su škole zatvorili zato što postoji realna opasnost da su deca bila u kontaktu sa zaraženima ili su boravili u prostoru u kome su bila zaražena lica“, navela je Stevanović u pisanoj izjavi koju prenosi SSP.

Ona podseća kako ceo svet zna da deca manje oboljevaju, ali da su prenosioci virusa i naglašava da je neophodno zaštiti i njih i njihove porodice.

Stevanović je istakla da je Šarčević koji je morao da zahteva od premijerke Ane Brnabić da zatvori sve vrtiće i škole kada je postalo jasno da će korona virus doći u Srbiju.

„Ti ćeš, Šarceviću, odgovarati, a ne direktori koji se u ovom ludilu ponašaju odgovorno i pokušavaju da zaštite zdravlje dece i nacije“, zaključila je Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari