Trifunović: Ne zanima me previše reagovanje u opoziciji na odluku PSG da izađe na izbore 1Foto: BETA/ MILOŠ MIŠKOV (Arhiva)

Lider Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je da se ta organizacija trudi da gaji lepe odnose sa ostatkom opozicije, ali da ga „ne zanima previše“ kako su drugi reagovali na odluku koja je doneta u pokretu na čijem je čelu, o izlasku na izbore.

„Uvek će biti onih koji će svaku našu odluku doživljavati lično, ali ja sad nemam vremena time da se bavim“, rekao je za novi broj nedeljnika Vreme, navodeći da će se lista zvati „Sergej Trifunović – Pokret slobodnih gradjana“.

Kako je rekao, kada se lomio oko odluke da odustane od bojkota, prvo je o tome informisao lidere dve opozicione stranke koje su deo Saveza za Srbiju (SZS) – „jednostavno sam smatrao da je to fer bez ozbira na to što PSG nije deo SZS-a“.

„Na moju odluku da odustanem od bojkota najviše su uticali navijači koji su u mojoj ulici pravili bakljadu, bacali topovske udare. Upadali su u stan penzionerke, dali joj paket ulja i brašna i sa njenog prozora bacali baklje na moju teresu“, rekao je on.

„Uticao je“, dodao je Trifunović, „i izvesni Oliver iz Čačka, operativac SNS-a koji je bio raspoređen u stanu moje komšinice Andjelke i zadužen da sa koncertnog ozvučenja pušta: ‘Đilase, lopove'“.

„Svestan sam da izborni uslovi neće biti bolji, naprotiv, biće osam puta gori. Ukoliko sad ne izadjemo na izbore, šta je sledeće što će nam se desiti? Da uđu i u naše spavaće sobe?, upitao je Trifunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari