U Pirotu pobedila lista ''Aleksandar Vučić - za našu decu'' 1Foto: Z. P.

Lista „Aleksandar Vučić – za našu decu“, pobednik je lokalnih izbora u Pirotu prema preliminarnim rezultatima Gradske izborne komisije.

Za ovu listu glasalo je 14.467 birača ili 57,36 posto, što bi značilo da će ova pobednička lista u lokalnom parlamentu imati 36 od 56 mandata.

Prvi na listi je aktuelni gradonačelnik i kandidat za ovu funkciju u novom sazivu Vladan Vasić.

Od 47.212 upisanih birača, u Pirotu je glasalo 55,32 posto, odnosno 26.118 gradjana.

Druga je lista “Najbolje za Pirot Odbranimo reke, obranimo Pirot dr Žarko Todorović“ koja je osvojila 11, 54 posto glasova ili 2910 glasova, a u skupštinskim klupama imaće 7 odbornika.

Treća po broju glasova je lista “Ivica Dačić Socijalistička Partija Srbije“ koja je osvojila 10,95 posto glasova. Za njih su glasala 2.762 birača. Osvojili su 6 odborničkih mandata u novom sazivu Gradske skupštine.

Četvrta je lista “ profesor Vladica Tošić- Pobeda za budućnost Pirota“ , sa osvojenih 6,97 posto glasova. Za njih je u Pirotu glasalo 1.759 građana, oni su osvojili 4 odbornička mandata.

Peta lista koja je prešla cenzus je “Koalicija Za kraljevinu Srbiju Pirot je za kralja, POKS Monarhistički front Miloš Todosijević“ sa 3,29 posto glasova. Za ovu listu glasao je 831 glasač i oni će imati 2 odbornika u pirotskom parlamentu.

Lista “Srpska desnica Pirot može bolje Ninoslav Ćirić“ osvojila je jedan odbornički mandat. Za njih je glasalo 795 građana ili 3,15 posto birača

Prema ovim preliminarnim rezultatima ispod cenzusa su

Jedinstvena Srbija, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Srpska Radikalna Stranka i GG “Glas naroda – Dušan Mitić“.

Večeras u 19 sati zaseda Gradska izborna komisija kada će biti zvanično objavljeni rezultati i podeljeni odbornički mandati novog saziva Gradske skupštine u Pirotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari