Za kraljevinu Srbiju: SNS i Telekom Srbije zloupotrebili lične podatke korisnika mobilne mreže 1Foto: EPA KOCA SULEJMANOVIC

Кoalicija Za kraljevinu Srbiju osudila je danas „političku zloupotrebu baze korisnika mobilne mreže Telekoma Srbije od strane predstavnika Srpske napredne stranke (SNS)“, saopšteno je danas iz ove koalicije.

U saopštenju se navodi da „pozivanje telefonom iz izbornih štabova SNS i postavljanje političkih  pitanja građanima predstavlja direktno kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i očit primer vođenja prljave predizborne kampanje“.

„Ono što dodatno uzmenirava, jeste činjenica da je u ovu zloupotrebu, osim SNS, direktno uključeno preduzeće Telekom Srbija koje je državni telekomunikacioni operator. Tražimo hitnu istragu nadležnih organa i strago kažnjavanje odgovornih“, izjavio je lider koalicije „Za kraljevinu Srbiju“ i predsednik Pokreta obnove kraljevine (POKS) Srbije Žika Gojković.

Кoalicija Za kraljevinu Srbiju pozvala je sve učesnike predizborne trke da vode poštenu kampanju, a nadležne institucije da rade svoj posao odgovorno, ne stavljajući se na bilo čiju političku stranu.

Кoaliciju Za kraljevinu Srbiju čine POКS, Monarhistički front princa Vladimira Кarađorđevića i Srpski pokret monarhista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari