Zelenović: Ponavljanje izbora vrh ledenog brega neregularnosti 1Nastavlja se borba protiv izborne krađe: Nebojša Zelenović Foto: D.E.

Nebojša Zelenović, nosilac liste „Šabac je naš“, na konferenciji za novinare, ukazao je da je odluka Upravnog suda u Novom Sadu o ponavljanju izbora na 27 biračkih mesta, potvrda ozbiljne neregularnosti tokom lokalnih izbora u Šapcu.

„To je samo vrh ledenog brega brojnih zloupotreba: od kupovine glasova, deljenja do pretnjI i ucena“, ocenio je Zelenović.

On je naveo da je njihov pravni tim podneo 23 krivične prijave zbog izborne krađe.

„Ima više od stotinu lica sa punim imenom i prezimenom, brojni od njih imaju kriminalne dosijee, a na policijim i tužilaštvu da utvrdi još na stotine lica koje su učestvovale u kriminalnim radnjama. Mi smo podneli Ustavnu žalbu Ustavnom sudu zbog brojnih neregularnosti jer verujemo u institucije sistema.. Na tužilaštvu i policiji je da istraži ove kriminalne radnje i kazni vinovnike da se to ne bi ponovilo. Nećemo odustati od naše borbe da građani Šapca žive normalno, u slobodnom gradu“, poručio je Zelenović na konferenciji.

On je rekao da su institucije tu da zaštite društvo, da ne mogu građani da se bore protiv kriminalaca, jer to je u nadležnositi policije i tužilaštva.

„Šabac je primer da imamo nezavisne institucije kao što je Gradska izborna komisija. Ona je konstatovala pokušaj prekrajanje izborne volje građana i poništila izbore na svih sto biračkih mesta. Očekujem da će građani i na ponovljenim izborima braniti svoje osnovno građansko pravo da slobodno biraju. Na ovih 27 izbornih mesta ukupno je registrovano 28.800 birača, i za ove izbore nadležna je Gradska izborna komisija“, rekao je Zelenović.

Podsetimo, Upravni sud u Novom Sadu poništo je rezultate glasanja na 27 biračkih mesta u Šapcu, na lokalnim izborima održanim 21. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari