Zukorlić poziva članove SDA i SDP u svoje redove 1Muamer Zukorlić Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić, pozvao je u redove svoje partije članove SDA i Sandžačke demokratske partije (SDP).

U jednom od svojih obraćanja rekao je da u SPP moraju uzeti „sve čestite ljude iz SDA i iz SDP“, jer su „neki ljudi zavedeni, neki poverovali, neki pošli nekim interesom, pa videli da to ne vredi“.

– Samo ne primamo one osvedočene u zloćinu protiv Islamske zajednice, nepoštene, kriminalce. To ne primamo, to nam ne treba. Sve ostalo, bujrum (izvolte – p.a.), to je naš narod, to su naši ljudi. I ne traba nam mržnja između stranaka. Oni su to nametnuli – poručio je Zukorlić.

On je podsetio da je početkom marta pozvao na jedinstvenu bošnjačku listu, „da konačno vidimo jedinstvo Bošnjaka“, ali su taj predlog odbila druga dvojica bošnjačkih lidera, Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin.

Zukorlić tvrdi da im je nudio da njih dvojica, na listama, budu ispred njega, a on treći i da bi im zajednički nastup na parlamentarnim izborima „doneo“ od 10-12 poslaničkih mandata.

Odbijanje je protumačio na dva načina: „ili su zlonamerni ili nisu slobodni pa ne mogu sami da odluče“.

Na parlamentarnim izborima SPP će učestvovati u koaliciji sa Demokratskom partijom Makedonaca, SDP je na listi sa SNS i SDA Sandžaka će samostalno pokušati da osvoji poslanička mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari