Izetbegović: Odgovoran potez Srbije 1Foto: Wikipedia

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je danas da je odluka vlasti Srbije da ne podrže Republiku Srpsku u nameri da održi „protivustavni i antidejtonski referendum“ odgovoran potez i znak dobre volje i zrelosti politike Beograda u kritičnom trenutku.

Uveren sam da očuvanje poretka uspostavljenog Dejtonskim mirovnim sporazumom predstavlja zajednički interes BiH i Srbije, odnosno realan osnov za očuvanje regionalne stabilnosti i mira, koji je svima neophodan okvir za napredak, rekao je Izetbegović, javila je Televizija N1.

Povodom tvrdnji da Beograd ipak nije zaustavio predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u nameri da održi referendum, Izetbegović je izjavio da Srbija ima obavezu da podržava primenu Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali i da izostanak snažnijeg pritiska Beograda nije neočekivan potez.

Srbija želi da vlastima Republike Srpske, na čelu sa Dodikom, prepusti punu odgovornost za odluke i postupke i za sve što iz tih odluka i postupaka može proizići, rekao je Izetbegović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari