Jakšić (SRS): Radikali pokrenuli kampanju za ukidanje javnih privatnih izvršitelja 1Foto: Srpska radikalna stranka

Predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) Novog Sada Đurađ Jakšić izjavio je danas da su radikali pokrenuli veliku kampanju na prostoru čitave Srbije čiji je krajnji cilj ukidanje javnih, privatnih izvršitelja i pozvao sve Novosađane da potpisom na peticiju podrže tu inicijativu SRS.

„Privatni izvršitelji su savremene dahije, koji deru kožu građanima naplaćujući izmišljene, protivzakonite i protivustavne troškove. Izvršitelji su na čelu organizovane kriminalne grupe, a kompanjoni su im nadležni državni organi, banke i unapred poznati kupci otetih kuća i stanova. Pozivam sve Novosađane da potpisom na peticiju podrže inicijativu srpskih radikala, kako bi zajedničkim snagama ukinuli izvršiteljsku mafiju, a izvršni postupak vratili u nadležnost sudova“, naveo je Jakšić na konferenciji za novinare.

Kako se navodi u saopštenju, Jakšić je rekao da će peticija za ukidanje javnih izvršitelja biti prikupljana svakodnevno u stranačkim prostorijama i na punktovima – na pijacama, prometnim raskrsnicama i u centru Novog Sada.

On je naveo da su upravo Novosađani na svojoj koži osetili „divljanje izvršiteljske mafije“ jer je u poslednjih šest godina na teritoriji tog grada pokrenuto više od 80.000 postupaka prinudne naplate u kojima je Javno komunalno preduzeće „Informatika“ sve vreme protivustavno građanima obračunavalo zateznu kamatu, kao i ukupno 10.680 dinara po svakom postupku za advokatske usluge i vođenje postupka.

„Izvršiteljska mafija je u saradnji sa JKP i advokatskim kancelarijama, samo na osnovu nepostojećih advokatskih usluga, opljačkala najsiromašnije Novosađane za četiri miliona evra. Ovoj otimačini se, bez odlaganja, mora stati na put“, rekao je Jakšić.

Jakšić je dodao da je za danas zakazano iseljenje dve novosadske porodice koje nemaju alternativni stambeni prostor.

„Srpska radikalna stranka smatra da niko ne sme ostati bez krova nad glavom, jer je pravo na dom osnovno ljudsko pravo. Pozivam sve sugrađane da nam pomognu da stavimo van snage sramni Zakon o izvršenju i obezbeđenju i da, zajedničkim snagama, ukinemo javne izvršitelje“, rekao je Jakšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari