Kako bi unapredili Vojvodinu radikali hoće da ukinu finansiranje Egzita 1Foto: BETAPHOTO/SRPSKA RADIKALNA STRANKA/MO

Prvi na listi „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ na izborima za Skupštinu Vojvodine Đurađ Jakšić izjavio je da će od prvog dana mandata vratiti finansiranje dvogodišnje nakande za porodice u kojima se rodi treće i svako naredno dete, koje je ukinuto pre pet godina.

„Ukinućemo kancelariju Vojvodine u Briselu i brojne fondove i agencije koji predstavljaju paralelne institucije, papreno koštaju, a njihovi rezltati su minorni“, kazao je Jakšić u intervjuu za današnji list „Politika“.

Na taj način, naveo je on, napraviće značajne uštede u budžetu i usmeriti novac na nove podsticajne programe iz oblasti poljoprivrede, socijalne zaštite, ekologije, nauke, kulture, sporta i omladine.

„Prekinućemo finansiranje festivala droge Egzit i usmeriti novac na institucije od nacionalnog značaja, poput Matice srpske i Srpskog narodnog pozorišta“, ocenio je on.

Govoreći o učestalim protestima poljoprivrednika rekao je da je glas za radikale na predstojećim izborima glas za novu agrarnu politiku, u kojoj će svaki srpski domaćin biti zaštićen i uvažen i osetiće benefite dobrog izbornog rezultata SRS-a.

„Suspendovaćemo sramni Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, koji je u poslednjih 14 godina naneo nemerljivu štetu kompletnoj srpskoj privredi“, ocenio je Jakšić.

Dodao je da će se odlučno boriti protiv uvozničkog lobija, da će obezbediti srpskom seljaku veće subvencije, poštenu otkupnu cenu i mogućnost plasmana na domaćem i inostranom tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari