Veselinović: Prekinuti sa okupljanjima 1Janko Veselinović Foto: Beta/Milan Obradović

Pokret za preokret optužio je danas vlasti Srbije da masovnim okupljanjima koje organizuje skoro svakodnevno prizivaju nacionalnu katastrofu, zbog opasnosti od nekontrolisane ekspanzije epidemije korona virusa.

„Mitinzi, koji su predizborna kampanja (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića, uz korišćenje državnih resursa, već dovode do zatvaranja granica drugih zemalja za naše građane i privrednike. To će neminivno ubrzo dovesti i do ozbiljnih posledica i za ovako nestabilnu ekonomiju zemlje“, naveo je predsednik Pokreta Janko Veselinović u pisanoj izjavi.

On je ukazao i da se uporedo s masovnim okupljanima, na kojim se ne poštuju epidemiološki minimumi zaštite od širenja zaraze, zatvaraju i škole, kao i da se zdravstveno osoblje zbog nedostatka kadrova i premorenosti sve teže bori sa epidemijom.

Veselinović je naveo da je Srbija zemlja smo s najgorim epidemiološkim stanjem u Evropi i među zemljama sa najnižim procentom vakcinacije stanovništva u Evropi i pozvao Vučića da prestane sa okupljanjim, „dok ne bude prekasno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari