Jeremić: Vučiću u Minhenu poručeno da se ne šali raspisivanjem izbora bez opozicije 1Foto: BETA/EMIL VAS

Predsedavajući Saveza za Srbiju i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavo je danas da u Srbiji neće biti izbora uz učešće opozicije dok se ne promene okolnosti u kojima se održavaju i dodao da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu poručeno sa visokog nivoa „da se ne šali sa raspisivanjem izbora“ na kojima neće učestvovati opozicija.

„Evo već danas mogu da kažem izbora u Srbiji neće biti. Neće ih biti sve dok ne dođe do bitno promenjenih okolnosti i do minimuma demokratskih civilizovanih uslova kakve imamo u drugim zemljama Evrope“, rekao je Jeremić na zvaničnom osnivanju Saveza za Srbiju u Kragujevcu.

On je naveo da se krenulo sa „uređenom diplomatskom akcijom i angažovanjem“ koje daju prve rezultate.

„Mogu da vam kažem da su neki razgovori na visokom nivou već obavljeni sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i da mu je konkretno u Minhenu rečeno da se ne šali sa raspisivanjem izbora na kojima neće učestvovati opozicija. On takvu vrstu razgovora u Minhenu nije očekivao, a imao je“, rekao je Jeremić.

On je dodao da će Vučiću biti sve teže da vodi razgovore sa međunarodnim sagovornicima.

„A što se više bude izlazilo na ulicu i što bude više ljudi koji iskazuju svoj legitiman otpor i nezadovoljstvo, on će biti u težoj poziciji da objašnjava svojim međunarodnim sagovornicima, sa kojima se dogovorio da nešto ove godine odradi, konkretno mislim na Kosovo. Sve će mu biti teže da takve razgovore vodi“, rekao je Jeremić.

U Kragujevcu je danas zvanično osnovan Savez za Srbiju – Kragujevac potpisivanjem izjave predstavnika Pokreta za naš grad, Sindikata „Sloga“ i Gradskih odbora Narodne stranke, Dveri i Demokratske stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari