Jerkov: Članovi DS da prekinu da diskredituju svoje saborce 1Aleksandra Jerkov Foto: FoNet/Nenad ĐorĐević

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov pozvala je danas članove DS da prekinu sve javne debate o unutarstranačkim stvarima i da prestanu da diskredituju „svoje saborce“, navodeći da im je „jedini neprijatelj režim Aleksandra Vučića“.

Ona je u pisanoj izjavi najavila da 147 članova Glavnog odbora DS, koji su potpisali peticiju da sednica tog stranačkog tela bude održana 7. marta, neće zvanično podneti taj zahtev „kako se kriza u stranci ne bi dodatno produbljivala“ i da će sačekati sednicu GO koju je za 14. mart sazvao predsednik stranke Zoran Lutovac.

„Jasno je da polemike moramo voditi samo na stranačkim organima i tamo doneti odluke o daljem funkcionisanju stranke, odnosu prema činjenici da pojedini članovi predsedništva izlaze na izbore uprkos odluci o bojkotu i dosadašnjoj i budućoj politici stranke, upravo svesni činjenice da se sve odluke stranačkih organa moraju poštovati i odnositi na sve i da o njima, poput odluke o bojkotu izbora, ne može biti ni pregovora ni dogovora“, navela je potpredsednica DS.

Ocenila je i da DS „nikada ne sme zaboraviti da je stranka u kojoj svi organi svoj posao rade oslobođeno od pritisaka, stranka odgovornih ljudi koji slobodno misle, slobodno govore, slobodno deluju, bore se za ono u šta veruju i ne posustaju pred javno iznetim uvredama, etiketiranjima, blaćenjima i lažnim optužbama, ma sa koje strane oni dolazili“.

Predsednik Demokratke stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je juče da je sazvao Skupštinu DS-a kojoj će predložiti raspuštanje Statutarne komisije stranke i izbor novih članova tog stranačkog tela.

„S obzirom da Statutarna komisija, sprovodeći pravno nasilje, opstruiše rad organa stranke i sprečava sprovođenje političkih odluka koje su donete ogromnom većinom u skladu sa Statutom, odlučio sam da sazovem Skupštinu DS-a kojoj ću predložiti raspuštanje Statutarne komisije i izbor novih članova Statutarne komisije“, rekao je Lutovac agenciji Beta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari