Jerkov: DS osuđuje izjavu Veselinovića, kao i svaki prostakluk 1Foto: FoNet TV (arhiva)

Zašto niko iz Saveza za Srbiju nije osudio objavu Željka Veselinovića na društvenim mrežama u kojoj je vređao premijerku Anu Brnabić, upitala je predsednica Narodne skupštine Maja Gojković danas na sednici na kojoj se raspravljalo o penzijama.

“Čiji je on predsednik, da li su i oni koji sede u sali ispred DS u Savezu za Srbiju. Nećemo preći na dnevni red sve dok nam poslanici ne objasne čiji je predsednik Željko Veselinović, osoba koja je rekla da je premijerka fikus, premijer lezbejka, zla, podmukla, neznalica, član Trilateralne komisije i predsednik Upravnog odbora NALED-a, da je stala na stranu narkomana Željka Mitrovića itd. To je osoba koja je premijerki poručila da želi da je taj isti Mitrović zatvori u zadruzi u četiri zida, bez ključa, sa jednim obdarenim afroamerikancem, tek puštenim iz zatvora i da taj šou i narod gleda jedno par meseci, pa da vidi da li bi onda branila ovozemaljski šljam. Njihov predsednik Željko Veselinović je najgori ovozemaljski šljam i ja to kažem kao žena koja se 28 godina bavi politikom”, ocenila je u Skupštini Srbije Maja Gojković, predsednica parlamenta, napominjući da se ovako nešto nikada nije desilo u višestranačkom sistemu.

Gojkovićeva je navela da preko toga ova pristojna i fina Srbija ne može da pređe. Tri puta je iščitala čitav post Veselinovića objavljenog na fejsbuk profilu, uz, kako je rekla gađenje što to mora da čini, ali i insistiranje na odgovornosti čoveka koji je odbnornik u Skupštini grada Beograda. Nekoliko puta je zatražila i da se demokrate izjasne o svom poredsedniku Saveza.”Žao mi je što Gordana Čomić, potpredsednica ove skupštine nije osudila ovakav govor mržnje, nije podnela ostavku. Da li je neko od vas rekao ne želim da budem u tom Savezu za Srbiju“ , navela je poprilično ljuta Gojkovićeva, ne obazirući se na primedbe poslanika da krši poslovnik, i priča o nečemu što nije na dnevnom redu.

“Pa pričaćemo o penzijama, naravno da ćemo pričati, ali što se stidite vašeg lidera”, izjavila je Gojković.

U ime prozvanih demokrata oglasila se poslanica Aleksandra Jerkov koja je rekla da Demokratska stranka osuđuje to što je rekao Željko Veselinović, kao što uvek osuđuje svaki prostakluk, svaki govor mržnje i sve ono što “vi veoma često ne čujete, veoma često izgovarate, veoma često podržavate“ . A bogami vodili ste i politiku koja je apsolutno u skladu sa ovime što je Željko Veselinović izrekao i napisao. Tako da u tome je još jedna razlika između vas i nas. Vi govorite o nečijim ćerkama i ženama koje su uvređene time što je on rekao. To je tačno. A koliko je ćerki i žena uvređeno onim što ste vi radili devedesetih godina, onim što radite sada. Koliko je ćerki uvređeno zbog tvita potpredsednice Skupštine o Srebrenici, koju vi i dalje držite na tom mestu i odbijate da raspravljatre o tome. Koliko ste ćerki tih istih žena, zajedno sa Šešeljem, ostavili bez muževa, očeva, braće, bez krova nad glavom“ , rekla je Jerkov, pre nego što joj je isključen mikrofon.

Šef poslaničke grupe SNS ocenio je da Jerkov izgleda ne zna tačno šta radi njen rotirajući predsednik Veselinović, zamerajući joj da sve vreme ćuti dok on najprimitivnije vređa osobu koja je, pre svega žena.
Uzvratila je Maja Videnović navodeći da kod demokrata nema “ali” i da oni naozbiljnije osuđuju najbrutalniji govor mržnje i tačka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari