Polemika LSV Nenada Čanka i Ujedinjenih regiona Srbije, čiji je lider Mlađan Dinkić, nastavlja se na stranicama Danasa.


– Narodni poslanici, odbornici u vojvođanskom parlamentu i lokalnim opštinama Lige socijaldemokrata Vojvodine nemaju blanko ostavke. Institut blanko ostavke je uveden i omogućen zahvaljujući G17 plus, kada je sa svojim partnerima, među kojima su bili SRS i DSS, glasao za Ustav protiv kojeg se sada zalaže. S tim u vezi, postavila bih pitanje da li je G17 plus i pre gotovo četiri godine, kada je usvojen Ustav, mislio sve što danas govori – poručuje portparolka LSV Aleksandra Jerkov, odgovarajući na pitanje Suzane Grubješić, članice Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije i šefice poslanika G17 plus, postavljeno u razgovoru za Danas „da li samo gospodin Čanak nema blanko ostavku (u Skupštini Srbije) ili niko od pet poslanika LSV“.

Aleksandra Jerkov, koja je i poslanica Lige u Narodnoj skupštini, dodaje da G17 bio „u svakoj vladi tokom poslednjih deset godina i radio sve što je mogao da uspori i onemogući proces decentralizacije“.

– Jedino što je do sada povodom toga G17 uradio je premeštanje table s imenom jedne institucije van Beograda. Ukoliko se odluke važne za rad te institucije donose u Beogradu, ukoliko je predsednik Upravnog odbora i dalje Mlađan Dinkić, ukoliko se odatle kontroliše proces kojim se dodeljuju sredstva, pa čak zaposleni svaki dan putuju iz Beograda, bilo bi interesantno čuti o kakvoj se to decentralizaciji ili „dekoncentraciji“ radi – navodi Jerkov, zaključujući da se „plaši da, kao što se pred prošle izbore pojavila priča o 1000 evra za besplatne akcije i govorilo se o hiljadama automobila koji će izlaziti iz fabrike Fijata, da se sad pred nove izbore pronašla priča o decentralizaciji kako bi se namakao neki glas“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari