Jerkov traži formiranje Anketnog odbora o ATP Vojvodina 1Foto: ds.org.rs

Aleksandra Jerkov, poslanica Demokratske stranke predložila je na sednici Skupštine Srbije da se dnevni red dopuni obrazovanjem Anketnog odbora koji bi se pozabavio utvrđivanjem činjeničnog stanja o ulozi i odgovornosti najviših gradskih vlasti Novog Sada u privatizaciji ATP Vojvodina i izgadnji međumesne autobuske stanice u tom gradu.

Prema njenim rečima  Maja Gojković je tada bila gradonačelnica  Novog Sada  i tada je sklopljen ugovor za  koji je kasnije Vrhovni kasacioni sud utvrdio da je štetan.

“Da li ste  u vreme sklapanja  ugovora znali  da činite nedozvoljenu  stvar i da svesno , znajući šta činite nanosite štetu Novom Sadu u vrednosti  od 4 miliona  evra , koliko je već  skinuto sa gradskog računa. Šteta će biti mnogo veća , jer je  ovo samo jedna od tužbi koja je  protiv Novog sada  podneta zbog štetne, i kako Vrhovni  kasacioni sud  u svojoj presudi  iz 2013. godine  kaže , svesne radnje . Vi se pitate zašto Novi  Sad kada vi niste  bili gradonačelnica  nije preduzeo mere da spreči tu štetu ,a nije preduzeo zato što bi priznavanje da je ugovbor štetan , automatski značilo  i priznanje  da je Novi Sad sklopio  ugovor  sa privrednikom Ilijom DEvićem . Nažalost , vi ste  to uradili kao gradonačelnica  Novog Sada ,a ne kao  privatno lice, Maja Gojković . Građani Novog sada  sami finansiraju svoj budžet  i to što ste vi u vreme  dok ste bili  gradonačelnica  sklopili ugovor sa Devićem da se  kompletan međumsesni saobraćaj izmesti  na njegovu privatnu stanicu“, upitala je Jerkov , predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković, dodajući da  ne čita naslovne strane tabolida , već govori  o presudi Vrhovnog kasacionog suda .

Predlog poslanice  DS je odbijen ,a Gojkovićeva je  predlog prokomentarisala rečima: „Mogao bi Dušan Elezović da bude na čelu te komnisdije. Evo ja ću vam pomoći”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari