Ješić: Ovde je latinoamerička diktatura iz najgoreg doba, opozicija da bude u nekoliko kolona 1Foto: Stanislav Milojković

Nekadašnji potpredsednik Demokratke stranke (DS) Goran Ješić ocenio je da je u Srbiji danas „balkanska odvratna diktatura kojoj Evropa gleda kroz prste, kojoj Amerikanci gledaju kroz prste i koja, kako bi je kontrolisali, živi od donacija zapadnjaka“.

„Srbija danas je latinoamerička diktatura iz najgoreg doba. Mi ovde imamo privid demokratije koju, to vam kažem kao evropejac, Evropska unija prećutkuje zbog problema unutar sebe“, rekao je Ješić za novi broj nedeljnika NIN.

On je rekao i da je „(Veljko) Belivuk desna militantna struja Srpske napredne stranke (SNS), on je kriminalni deo organizacije te patrije i u nekom trenutku, na osnovu mog saznanja, zarad spoljnog pritiska, morali su da se obračunaju s njim“.

„Taj Belivuk, kao batinaš SNS-a bio je u Inđiji kada su se lomili izbori da preti funkcinerima DS. Taj Belivuk je bio u Kosjeriću gde je prebijen član DS-a pre pet, šest godina. Belivuk je bio na inauguraciji predsednika Republike“, rekao je Ješić, koji je bio gradonačelnik Inđije.

Ješić je naveo da je „član zvaničnog DS-a, čiji je predsednik Lutovac“. „Aktivan sam član DS-a i bavim se poljoprivedom i hranom. Imam firmu koja se bavi poljoprivredom i trgovinom domaćim proizvodima na tržištu Srbije“, rekao je.

Na konstataciju da je Zoran Živković pozvao opoziciju na ujedinjenje za izbore, Ješić je rekao da je „uvek za izbore, nikad za bojkot“.

„Poštujem Živkovića, prijatelji smo, ali ne mogu da glasam za Boška Obradovića ili Vuka Jeremića. Treba da postoji nekoliko kolona i nakon parlamentarnih izbora da sklapamo koaliciju. DS treba da trči tu trku sa levim centrom i organizacijama kao što je Živkovićeva, „Ne davimo Beograd“ i slično, a da desničari naprave svoju koaliciju“, rekao je Ješić.

Ali, dodao je, „Vučić se ruši po dubini“.

„Dnevno moramo da utrošimo po 20 sati među stanovništvom i, sem toga, ko bude imao kontrolore taj će da uzme vlast“, rekao je Ješić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari