Jezdićeva rakija potiskuje "tomovaču" 1Foto: BETAPHOTO/ PREDSEDNIŠTVO SRBIJE

Koliko sam shvatila, Jezdić je igrao kneza Miloša na otvaranju auto-puta.

Ovo je važan državni projekat, pa verujem da glumački honorar pokriva troškove pretrpljenog duševnog bola, zbog zezanja na internetu, kaže za Danas dramaturškinja i pozorišna rediteljka Milena Bogavac povodom kritika na društvenim mrežama na račun glumca Nenada Jezdića, koji je tumačio Miloša Obrenovića na otvaranju deonice auto-puta „Miloš Veliki“ i tom prilikom kod Uba dočekao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Brojni korisnici društvenih mreža, naročito „tviteraši“, konstatovali su u prethodna tri dana da se Jezdić „prodao“ pristajući da učestvuje u „naprednjačkoj propagandi i farsi“, a pojedini su naglasili da su duboko razočarani što je „veliki umetnik, istaknuti protivnik rijalitija ušao u celodnevni rijaliti otvaranja puteva“.

Tviteraši su se osvrnuli i na činjenicu da Nenad Jezdić proizvodi rakiju u valjevskom selu Zabrdica, odakle potiče njegova porodica. Navode da će sada rakije iz njegovog asortimana „potisnuti tomovaču (rakiju koju proizvodi bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić) na državnim ceremonijama“.

Gorčin Stojanović, filmski i pozorišni reditelj, komentarišući „prozivke“ na račun Nenada Jezdića, navodi za Danas: „Razne vlasti prolaze i ne ostavljaju preterano dobre tragove za sobom. Uglavnom živimo rđavi kontinuitet. Ozbiljne umetnike, ako to uistinu jesu, čuva večnost. Sve ostalo je društveni vodvilj.“

S druge strane, brojni glumci koje je naš list juče kontaktirao nisu želeli da komentarišu „slučaj Jezdić“. Nenad Jezdić je odgovarajući na negativne komentare na njegov račun za list Alo, između ostalog, rekao da nema nameru da se bavi politikom i zapitao se „zašto politizovati nešto što jeste deo mog posla“?

– Pa, ko je trebalo da čita monodramu „Miloš Obrenović“ po tekstu Milovana Vitezovića u kostimu koji jeste moj kostim i iz projekta u kome sam igrao pre 10 godina? Neko od državnika ili glumac? Odazvao sam se na poziv svoje države. Ideja je bila da se javno i u radosti setimo velikog imena i značaja kneza Miloša. Skepsa i paranoja su nepotrebne. Ja se od srca radujem narodnom uspehu i dobitku kroz taj auto-put. To je put svih nas. Mi kao narod silnu dangubu napravismo da bi se bavili ogovaranjem… Čitava ova internet čarlama oko proslave i auto-puta najbolje i opisuje na kakvom se putu kao ljudi i građani nalazimo. Sa čime ćemo mi izaći pred one koji dođu posle nas. Sa pljuvanjem, ogovaranjem, mržnjom i nečinjenjem. Ako će nam jezik i tastature biti oružje, a ne ono što realno možemo da napravimo, onda bolje da nas nema, kazao je Jezdić, naglašavajući da nikada neće „davati političke podrške u predizbornim kampanjama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari