Johanes Han proglašen za ambasadora Sportskih igara mladih 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

 On je rekao da veruje da će se na Igrama sklopiti brojna prijateljstva, koja će trajati celog života.

Han je dodao da Sportske igre mladih treba da dobiju Nobelovu nagradu i da će uvek podržavati takvu regionalnu inicijativu.

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručeno je specijalno priznanje za podršku i izuzetan doprinos igrama, a on je istakao da će nagradu pokloniti sinu njegovog političkog protivnika Mikija Rakića, koji ga je molio da podrži održavanje igara posle promene vlasti, jer je to dobro za region.

Vučić je rekao da su igre važne kako bi se deca naučila da budu tolerantna, da se poštuju i vole. „Deco borite se za pobedu i čestitajte kada izgubite“, rekao je Vučić.

Predstavnik Sportskih igara mladih Zdravko Marić uručio je predsedniku države priznanje za doprinos održavanju ovih igara, a Vučić je rekao da je to osoba koja pleni energijom i podjednakom ljubavlju prema svim ljudima.

Vučić je dodao da će to priznanje uručiti Luki Rakiću, sinu njegovog političkog protivnika Miodraga Rakića koji je preminuo pre više godina, ali ga je molio da podrži inicijativu za održavanje ovih igara nakon promene vlasti.