Joksimović i Klokić razgovarali o međuresornoj saradnji 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske (RS) Zlatanom Klokićem o međuresornoj saradnji, iskustvima Srbije u procesu pristupanja i budućim planovima na putu ka punopravnom članstvu u Evropsku uniju

Joksimović je naglasila da je Srbija opredeljena da sopstvena iskustva iz procesa evrointegracije prenese i podeli sa drugima.

Kada je o Republici Srpskoj reč, Jadranka Joksimović je naglasila da su Memorandumom o saradnji dva ministartsva predviđeni različiti modeli saradnje.

Joksimović je ukazala i na značaj prekogranične saradnje, koja se sa RS sprovodi u okviru saradnje sa Bosnom i Hercegovinom, a na nivou pograničnih opština. Na taj način se, kroz jedan od segmenata evropskih integracija i konkretne projekte, ostvaruju značajni rezultati.

Klokić je rekao da je RS zainteresovana i opredeljena da u potpunosti učestvuje u svim pripremnim aktivnostima koje stoje pred BiH u procesu pridruživanja. Ocenio je da je Srbija primer posvećenosti procesu prostupanja ali i saradnje u regionu. Naveo je i da Memorandum o saradnji pruža mogućnost da se kadrovi iz RS na najbolji mogući način obuče i steknu iskustva koja će im biti dragocena u daljem radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari