Joksimović i Vučević: Odgovorna politika SNS i Vučića ima poverenje građana Srbije 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Internacionalna sekretarka Srpske napredne stranke (SNS) Jadranka Joksimović i potpredsednik SNS Miloš Vučević učestvovali su na Političkoj skupštini Evropske narodne partije (EPP) u Briselu, gde su govorili i o protestima u Srbiji, saopštila je danas SNS.

Kako se navodi, oni su kazali da je tokom protesta „jednog dela opozicije“ došlo do upada u prostorije Radio-televizije Srbije i blokade zgrade Predsedništva u kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić držao konferenciju za novinare.

U saopštenju se ocenjuje da je „time pokazano da je primena sile nad institucijama i građanima metod nedemokratske i nasilne politike borbe koji zagovaraju i primenjuju takozvani lideri opozicije“.

Kako se dodaje, predstavnici SNS govorili su i o rezultatima poslednjeg istraživanja javnog mnjenja prema kojem SNS uživa veliku podršku građana Srbiji, a koji pokazuju „da odgovorna politika SNS i predsednika Vučića ima poverenje građana Srbije“.

Joksimović i Vučević su tokom zasedanja razgovarali sa premijerom Mađarske i predsednikom Fidesa Viktorom Orbanom, članom predsedništva CDU i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, internacionalnim sekretarom španske Narodne partije Garsijem Ernandesom i drugima.

Kako se navodi, oni su govorili i o političkoj situaciji i Srbiji i regionu, evrointegracijama Srbije, ekonomskim reformama i stabilnom makroekonomskom ambijentu.

Deo saopštenja posvećen je i dešavanjima oko mađarske vladajuće partije Fides, koja je suspendovana u EPP.

„Nakon dugotrajne i otvorene diskusije i konsultacija, EPP i Fides su dogovorno i većinski (190 za, a tri protiv) podržali predlog sa kojim se mađarski premijer Orban saglasio da Fides dobrovoljno privremeno obustavi učešće u radu EPP, dok nezavisna komisija EPP ne završi Izveštaj o pregledu stanja u vezi sa spornim pitanjima u Mađarskoj“, navodi se u saopštenju.

SNS je dodao da je time pokazano da uprkos nesuglasicama i različitim stavovima EPP ima kapacitet da demokratski i odgovorno iznađe kompromisna rešenja i sačuva stabilnost pred predstojeće evropske izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari