Joksimović: Razvojna podrška UN Srbiji 1

Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa stalnim koordinatorom UN tima u Srbiji Irenom Vojačkovom-Solorano o procesu pristupanja, sprovođenju reformi i budućim pravcima pomoći UN.

Ministarka za evropske integracije i Vojačkova-Solorano ukazale su na važnost nastavka procesa sprovođenja strukturnih reformi, kao preduslova za napredak društva i prevazilaženja strukturnih problema koji su godinama bili otežavajući faktor razvoja, sopšteno je iz Vlade Srbije.
 
Ministarka Joksimović ocenila je da je dosadašnja saradnja sa UN agencijama bila intezivna, efikasna i od velikogznačaja za Srbiju.
 
Sagovornice su razgovarale o oblicima tehničke pomoći UN u oblastima koje su značajne za ostvarivanje dugoročnih ciljeva koji se prvenstveno odnose na proces pristupanja i sprovođenja reformi.
 
Posebno je naglašen značaj okvirnog razvojnog partnerstva između Vlade Srbije i tima Ujedinjenih nacija, koji je definisan strateškim dokumentom kojim se bliže određuju osnove pomoći i podrške sistema UN i agencija Ujedinjenih
nacija ukupnom ekonomskom i socijalnom razvoju Srbije u narednih pet godina.
 
Takođe su istakle važnost pomoći kada je u pitanju društveni razvoj i razvoj ljudskih resursa ali i zaštita životne sredine, posebno na lokalnom nivou.
 
Irena Vojačkova naglasila je da sistem UN agencija stoji na raspolaganju za pružanje podrške sprovođenju nacionalnih strategija sa posebnim akcentom na ostvarivanje održivih ciljeva razvoja UN do 2030. godine i na proces evropskih integracija Srbije.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari