Jovanović: Beograd je siroče, nema gradonačelnika 1Foto: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da je Beograd „siroče“, jedini grad u Evropi koji nema gradonačelnika.

Neverovatno je da formalni gradonačelnik Zoran Radojičić ne zna da je dao saglasnost na povećanje računa Gradskog stambenog preduzeća od gotovo 50 odsto“, rekao je Jovanović na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Lazarevac.

Povećanje je potpuno neprihvatljivo, imajući u vidu da je inflacija u Srbiji simbolična, a gradske vlasti se stalno hvale suficitom i navodnim viškom novca koji troše na genijalnosti, poput jarbola, gondole i pasarele, čija je jedina svrha da naruši istorijsku siluetu Kalemegdana“, rekao je Jovanović.

Jovanović je dodao da bi Radojičić trebalo da se izjasni da li želi da obavlja funkciju gradonačelnika ili ga u tome neko sprečava. 

Nedopustivo je da gradska komunalna preduzeća Beograđanima povećavaju račune bez obrazloženja, a da Radojičić na to ćutke pristaje ili se toga ni ne seća. Ako gradonačelnik Beograda ne zna da se saglasio sa skupljim računima, šta onda zna?“, upitao je Jovanović.

Jovanović je za 15. septembar najavio osnivanje Gradskog odbora Narodne stranke Beograd.  

Potpredsednik Narodne stranke i dramski pisac Siniša Kovačević rekao je da vlast „građanima daje anestetike u vidu imbecilijarijuma“, odnosno rijaliti programa u kojima se učesnici pljuju i gađaju hranom.

Kovačević je istakao da se više ne može ni izmeriti nivo poniženja naroda.  

Vreme je da se kaže dosta. Ničija nije gorela do zore. Ova vlast će pući će kao mehur od sapunice. Kada se to dogodi, podvući ćemo crtu i svesti račune. Svi će morati da plate. Pobedićemo, jer ako ne pobedimo, neće ostati ništa“, rekao je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari