Jovanović (DSS): Dobro je što je ideja o razgraničenju ostavljena ad akta 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

 Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović, ocenio je da je veoma dobro što je ideja o razgraničenju u dijalogu Prištine i Beograda ostavljena „ad akta“ jer, kako je kazao, „etničko razgraničenje ne bi bilo ništa drugo nego priznavanje secesije dela teritorije Srbije“.

„Da je to tako, jasno proističe iz činjenice da je posle više od dve godine zalaganja srpske vlasti da dobije podršku zapadnog dela medjunarodne zajednice za rešenje pitanja Kosova njegovom podelom i ćutanja o Zajednici opština sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu, danas njeno formiranje postavljeno kao centralno pitanje daljeg toka pregovora sa kosovskim secesionistima“, rekao je Jovanović, a saopštio je DSS.

Naveo je da smatra da je nastavak dijaloga sa predstavnicima kosovskih Albanaca poželjan, a da svaki dogovor koji se eventualno postigne mora da bude u okvirima Ustava Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

„Dužnost je ove i svake srpske vlasti da na ovome, bez izuzetka, temelji svaki budući sporazum kojim se popravljaju odnosi Srba i Albanaca i vodi normanizaciji života na Kosovu“, kazao je predsednik DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari