Jovanović DSS: Posle 20 godina od pada Miloševića Srbija se suočava sa sličnim iskušenjima 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović rekao je danas da se nakon dvadeset godina od predsedničkih izbora i promena kojima je otvoren put demokratizacije zemlje, Srbija nalazi pred dva ista problema: da se u potpunosti ustroji kao demokratska pravna država i da reši pitanje Kosova, uz očuvanje svog teritorijalnog integriteta.

Prema njegovim rečima jedno iskustvo poslednjih dvadeset godina nas uči da se demokratske institucije teško i sporo grade, a lako i brzo urušavaju.

„Drugo iskustvo jasno upozorava da tzv. medjunarodnu zajednicu, preciznije EU i SAD, ni malo ne interesuje karakter unutrašnjeg uredjenja Srbije i kvalitet života gradjana, već prvenstveno ostvarivanje njenih geostrateških interesa vezanih za Kosovo“, ocenio je Jovanović.

Naveo je da je od najvećeg značaja da se u Srbiji uspostavi otvoren politički dijalog i da se teži postizanju kompromisa o najvažnijim pitanjima od kojih zavisi ustrojstvo države, njena spoljna politika, ekonomski razvoj i stabilnost, imajući neprestano u vidu da nacionalno i demokratsko pitanje mora biti uporedo poštovano i negovano.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Jovanović DSS: Posle 20 godina od pada Miloševića Srbija se suočava sa sličnim iskušenjima”

  1. „Posle 20 godina od pada Miloševića Srbija se suočava sa sličnim iskušenjima“
    – Naknadna pamet, po ko zna koji put. Sa primesama demagogije.
    – Glavni razlog što se „Srbija suočava sa sličnim iskušenjima“ je što se posle 5.10. nije dogodio i 6.10. A za njegovo „nedogadjanje“ odn. prećutni „oprost grehova“ prethodnoj vlasti veliku krivicu snosi tadašnji šef tvoje stranke V Koštunica.

    • Potpuno tačno. Zbog tog „nedogadjanja“ 6. oktobra, Srbija već 30 godina tavori na evropskom dnu, bez šanse da se ikada uzdigne. Pogledajte samo bivše socijalističke zemlje i biće vam sve jasno.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.