Jovanović (DSS): Tražiću vraćanje pluralizma na RTS i RTV 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da će na prvom sastanku vlasti i opozicije, planiranom za 28. april, zatražiti vraćanje pluralizma u infomativni program javnih servisa RTS i RTV.

Jovanović je gostujući u emisiji Politbiro na Radio televiziji Vojvodine rekao da će takav predlog izneti na prvom sastanku sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem, na kome se očekuje i prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštila je danas DSS.

„Demokratija nalaže tu vrstu reda, osim što to nalaže Zakon o javnom informisanju kroz zahtev da mora da postoji pluralizam mišljenja na javnom servisu“, dodao je Jovanović.

On je postavio pitanje zašto niko iz opozicije godinama nije gostovao u jutarnjem programu RTS-a, „makar da prelista štampu i kaže svoj stav o nekim stvarima“.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić zakazao je početak dijaloga vlasti sa opozicionim strankama koje ne žele učešće posrednika Evropske unije za sredu, 28. april.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Jovanović (DSS): Tražiću vraćanje pluralizma na RTS i RTV”

  1. pa šta je sad ? zar se niste za to „izborili“ sa onom emisijom „reč na reč“ ? šta nije dovoljno 30 sekundi ? e pa onda se prvo izvinite javnosti što ste pričali kako je to vratilo pluralizam na RTS pa tek onda da vi nešto opet radite u ime te iste javnosti. Lažete više od Vučića a očekujete podršku javnosti. To ima samo u glavama wanabe političara kao što je Jovanović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.