Jovanović (DSS): U borbi protiv epidemije preduzeo bih iste mere kao vlast ali ne na isti način 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović potvrdio je danas da bi uveo vanredno stanje i restriktivne mere u pogledu slobode kretanja u cilju suzbijanja epidemije korona virusa ali i dodao da to ne bi uradio „na isti način kao što je to činila vlast“.

Reagujući na poziv Stranke slobode i pravde (SSP) da „formalno pređe u SNS“ pošto je izjavio da bi u vezi sa merama u borbi protiv epidemije preduzeo iste mere kao vlast, Jovanović je ocenio da su preduzete mere i konačni rezultati u borbi protiv epidemije „kudikamo važniji od političke komunikacije koja je tu borbu pratila“.

„Nikada ne bih držao tako nedoraslu i diletansku konferenciju za štampu, kao što su ljudi iz vlasti učinili na početku krize, nikada ne bih izdvajao kategorije građana u negativnom kontekstu pa ni one koji su se vraćali u Srbiju. Nadasve nikada ne bih koristio okakvu situaciju za političku komunikaciju i marketing“, naveo je Jovanović a preneo DSS.

Ocenio je da „možda neki nisu sposobni da uoče ovakve razlike što ne znači da te razlike nisu suštinske prirode“.

„To su razlike između manje važnog, važnog i najvažnijeg koje bi svako ko pretenduje da vodi državu morao da zna da pravi. Sve ostalo u ovom trenutku predstavlja čisto politikanstvo i kratkovidost u kojima, po običaju, ne učestvujem“, dodao je Jovanović.

Stranka Slobode i pravde (SSP) pozvala je ranije danas Jovanovića da odgovori na 14 pitanja, reagujući na njegovu izjavu da bi iste mere u borbi protiv korone preduzeo kakve je i vlast, i poručila mu da „formalno pređe u Srpsku naprednu stranku“.

SSP ga je pozvala da „sa da ili ne“ odgovori na pitanja, kao što su „da li bi slao ljude u Milano, govorio da rakija ubija virus, da su Srbi genetski otporni, da je dovoljno maski i testova, iako ih nismo imali“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari