Jovanović: NADA očekuje minimum dvocifreni rezultat na predstojećim lokalnim izborima u Kosjeriću 1Foto: Medija centar

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da koalicija NADA (DSS-POKS) očekuje minimum dvocifreni rezultat na predstojećim lokalnim izborima u Kosjeriću 28. marta, saopštila je danas DSS.

Jovanović je, boraveći u Kosjeriću, rekao da su lokalni izbori u tom gradu posebno važni jer je značajno da se pokaže da postoje „patriotske snage koje su i nacionalno i demokratski orijentisane“.

„Možete se starati o nacionalnoj politici, znati da je Kosovo Srbija i brinuti se o Srbima i van granica ove zemlje i čuvati srpski identitet, a istovremeno poštovati pravnu državu i nezavisnost sudstva“, poručio je predsednik DSS.

On je rekao da se koalicija DSS-POKS zalaže za vraćanje najelementarnijih principa pravde – a to je da svako dobija po zasluzi, trudu, talentu i školi.

„Zato je bitno da ova lista osvoji veliki broj glasova i veliki broj mandata, jer je važno da u Srbiji postoji neko ko će kontrolisati ovu vlast, a ko neće biti nekakva ’evropska opozicija’“, rekao je Jovanović i naglasio da DSS-POKS srpska opozicija“, ali nisu opozicija Srbiji.

„Decentralizacija upravna i ekonomska, a ne politička, je izuzetno važna. Rođen sam u Beogradu, ali nije dobro da cela Srbija bude Beograd. To nije dobro ni za Beograd ni za Srbiju“, rekao je lider DSS uoči lokalnih izbora u Kosjeriću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari