Jovanović odgovorio Vesiću 1Foto: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da opozicija ne može da podrži „gubitničku i koruptivnu politiku“ aktuelne vlasti i da ostaje „najveći protivnik izdaje zemlje, kriminala i korupcije“.

Povodom izjave zamenika gradonačelniak Beograda Gorana Vesića da se opozija ne okuplja zato što ima rešenja za probleme, nego zato što je protiv svega pozitivnog što radi vlast, Jovanović je rekao da je Vesić našao novog krivca za izostanak bilo kojih rezultata SNS-a u prethodnih šest godina.

Jovanović je u pisanoj izjavi pitao Vesića u čemu da opozicija podrži Vučića u vezi sa Kosovom i da li je Vučić izašao sa platformom za Kosovo i Metohiju, koju je obećao još u aprilu ove godine.

„Kako da podržimo politiku čoveka koji je za šest godina pregovora sa kosovskim Albancima dao sve, a nije dobio ni nevladinu organizaciju Zajednica srpskih opština“, naveo je Jovanović.

Prema Jovanoviću, Vesiću je opozicija kriva i jer neće da podrži projekat „Beograd na vodi“, zbog kojeg je Srbija došla na crnu listu država međunarodne organizacije FATF, osumnjičenih za pranje novca i finansiranje međunarodnog terorizma.

„Ne možemo i nećemo da podržimo to što ste centar grada, u površini od 120 hektara, predali gotovo bez ikakve nadoknade privatnom licu iz Abu Dabija“, rekao je Jovanović i dodao da je Vesić jedini političar koji je opravdao ukidanje železničke stanice u centru grada činjenicom da je „tamo bilo pacova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari