Jovanović: Priznanje secesije Kosova nas vraća u devedesete godine 1Foto: DSS

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je večeras da je uslov Srbiji za ulazak u EU priznanje secesije Kosova i Metohije.

Kako je saopštio DSS, Jovanović je na tribini te stranku u SPENS-u u Novom Sadu kazao da bi „priznanjem Srbija sebi stavila veliku bedu na vrat“ i da bi se time „otvorilo pitanje Raške oblasti i secesionizma u Vojvodini, kao i pitanje Republike Srpske“.

On je ocenio da bi to bilo vraćanje u devedesete godine u 2020. godini.

„Iskustvo iz dvorišta u osnovnoj skoli je – ako se ne branite i dalje će dolaziti po vas – po džeparac, po užinu, da vam udaraju ćuške“, naveo je lider DSS-a i dodao da u Srbiji političarima nedostaje strpljenje i upornost.

On je kazao da stanje ne može preko noći da promeni ni jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas, ni predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, kao ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da će za preuređenje Srbije biti potrebno puno vremena.

On je kazao i da ne treba polagati puno nade u demonstracije na ulici.

Jovanovic je rekao da će jedna od prvih stvari koju će DSS uraditi kada bude vlast biti ozbiljno pooštravanje kaznene politike za krivična dela korupcije.

Član Političkog saveta DSS-a Slobodan Janković ocenio je da EU u Srbiji i Crnoj Gori štiti korupciju, time što „podržavaju režime Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića“.

„Njih zanimaju samo njihovi geostrateški interesi na ovim prostorima“, kazao je Jankovic i dodao da su zahtevi Brisela i Berlina usmereni ka kolonizaciji političke svesti u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari