Jovanović: Protest u Banjaluci je "otpor zlu" 1Čedomir Jovanović Foto: LDP

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da je borba Banjalučanina Davora Dragičevića za istinu o smrti svog sina toliko plemenita da je on nepobediv, kao i 50.000 ljudi u Banjaluci, koji su se okupili da pokažu „otpor zlu koje vlada tim prostorom i ubija našu decu“.

Nije to bio nikakav „državni udar“, kako su danima najavljivali, u kojem su tabloidi videli i moju ulogu, već temelj drugačije Republike Srpske, one koja će biti i poštena i pravedna, predočio je Jovanović u pisanoj izjavi.

„I zbog Davida i svih ubijenih naših Davida, njihovih očeva, bez obzira kako se zovu, zbog njihovih borbi za istinu i pravdu – podržavam ih. Ponosan sam moj narod koji je u Banjaluci pokazao svoje pravo lice“, rekao je Jovanović.

Lider LDP je naglasio da su na protestu u petak u Banjaluci „ubice videle desetine hiljada i očeva, majki, sestara i sinova, Srba, Hrvata i Bošnjaka koji sanjaju da žive“.

Davor Dragičević otac je Davida Dragičevića koji je pre šest meseci pod sumnjivim okolnostima nađen mrtav u Banjaluci, a nakon toga su u centru glavnog grada RS počeli protesni skupovi „Pravda za Davida“ na kojima se zahteva istraga o smrti mladića.

Predsednik SR i kandaidat za srpskog člana Predsedništva BiH na izborima 7. oktobra Milorad Dodik, kažnjen je za govor mržnje na predizbornom skupu u Bileći 22. septembra kada je u pretećem tonu pomenuo Davidovog oca Davora koji protestuje na Trgu Krajine u Banjaluici.

Zbog govora mržnje Centralna izborna komisija BiH kaznila je Milorada Dodika sa 5.000 konvertibilnih maraka (2.500 evra), a SNSD, čiji je Dodik predsednik, sa 7.000 (3.500 €).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari