Jovanović: Protesti ne idu u dobrom smeru, istaći nekoliko konkretnih zahteva 1Miloš Jovanović Foto: Fonet/Marija Đoković

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da bi vlast trebalo da dobije rok od mesec dana da ispuni zahteve kojim se traži otvaranje medija, prvenstveno Javnog servisa, i dodao da mu se čini da protesti ne idu u dobrom smeru.

„Ja mislim da ovi protesti ne idu u dobrom smeru. Još nije kasno da se istakne 4-5 konkretnih zahteva, ne više, koji se tiču izbornih i nadasve medijskih uslova“, rekao je Jovanović, gostujući u emisiji Bez cenzure na KTV Zrenjanin, saopštila je danas DSS.

On je pozvao opoziciju da se oko toga ujedini, „jer nas mnogo drugih stvari deli i nema razloga da potenciramo to što nas deli“.

„Onda vlast da dobije rok od, na primer, mesec dana da ispuni zahteve, da otvori medije, prvenstveno Javni servis“, naveo je predsednik DSS.

Jovanović je ocenio da se ne zna se šta je tačan cilj protesta i zapitao čemu priča o ekspertskoj Vladi ako se ispune uslovi za slobodne izbore.

„Rečeno je da se bez fer uslova ne bi išlo na izbore. Ako su fer uslovi onda možemo da izađemo i sa svojim programima, ili u dve kolone. Ekspertska vlada je višak u toj priči“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari