Jovanović: Rekao sam Vučiću da ne mogu više da ulazim u Skupštinu, osećam se kao bednik 1Foto: FoNet Zoran Mrdja

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je za N1 da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću rekao da ne može više da ulazi u Skupštinu Srbije i da se „oseća kao bednik“ nakon incidenta ispred parlamenta.

„Trebalo je policija odmah da podnese krivičnu prijavu, trebalo je odmah tužilaštvo da reaguje, a ne da svi u zemlji imamo utisak da tužilaštvo reaguje samo onda kada neko na njega izvrši pritisak“, istakao je Jovanović.

Kako je naveo, o učešću na izborima će se razgovarati u okviru stranke.

„Ne razmišljam o bojkotu, meni bojkot nije bio opcija, razmišljam o svom mestu u ovom društvu u onome što je moja obaveza prema njemu“, dodao je on. Na pitanje ko mu je veći problem, vlast ili opozicija, on odgovara da su u većini tema – i jedni i drugi isti.

„Ako pričamo o odnosu prema devedesetim, isti su mi. Ako govorimo o odnosu prema 12. martu, isti su mi. Ako govorimo o odnosu prema nasilništvu i siledžijstvu, da li je neko iz opozicije progovorio normalnim jezikom o onome što se desilo u petak ispred skupštine. Šta kažu lideri opozicije?

‘Šta će Rističeviću sako’. Hoćeti li da ga presvlačite nogama? Pa ako neko presvlači nogama Marijana Rističevića, onda će neko da presvlači nogama Žaklinu Tatalović i Tanju Aleksić, vaše koleginice“, naveo je Jovanović.

Kako je rekao, za njega su baklje ispod prozora, i baklje na balkonu, ista stvar, i osuđuje ih.

„Ko je najodgovorniji za stanje u zemlji? Najodgovornija je vlast. Vučić. Kakve god da su mu bile namere“, ocenio je Jovanović.

Jovanović je nakon gostovanja u emiisji na Pinku HitTvit koja je izazvala veliku pažnju javnosti, za Danas izjavio da napadi na njega dvadeset godina dolaze iz iste kuhinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari