Jovanović: Savez za Srbiju neće ići na okrugli sto na FPN 1Nikola Jovanović Foto: Narodna stranka

„Uprkos najavama vlasti da želi da normalizuju situaciju u Srbiji od toga ustvari nema ništa“, rekao je Jovanović novinarima u Beogradu.

On je istakao da je „laž“ da vlast želi da se situacija vrati u normalu i da zato Narodna stranka ni Savez za Srbiju neće učestvovati na okruglom stolu na sutrašnjem na FPN i neće odustati od najavljenog bojkota izbora koji se održavaju na proleće.

Jovanović je kazao da vlast i dalje širi govor mržnje i da zamenik gradonačelnika Goran Vesić „gotovo svako jutro“ na Pinku-u govori sa podcenjivanjem i vredja njega i opozicione lidere.

Okrugli sto, šesti po redu, u okviru Dijaloga o izborima 2020. godine biće održan 19. septembra i posvećen je zaštiti i unapredjenju biračkog prava, saopštili su ranije organizatori Fondacija za otvoreno društvo i FPN.

Na učešće u dijalogu pozvani su predstavnici relevantnih političkih stranaka, organizacije gradjanskog društva koje se bave izborima, i stručnjaci s fakulteta i instituta koji se bave ovim temama, ali i republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac i predstavnici Državnog veća tužilaca.