Jovanović: Srbija nije Tviter 1Miloš Jovanović Foto: Fonet/Marija Đoković

Borba protiv režima Srpske napredne stranke (SNS) biće etapna i promene se neće dogoditi preko noći a za uspešnu vaninstitucionalnu borbu, koju predlažu oni koji vide rešenje u bojkotu, nema preduslova, izjavio je danas Miloš Jovanović, predsednik Demokratske stranmke Srbije (DSS).

On je, gostujući u Novom danu televizije N1, rekao da je prava dijagnoza da u zemlji „nije revolucionarno stanje“.

„Na ovaj način vođeni protesti ne mogu postići rezultat, bojkot je mnogo komplikovanije pitanje od načina na koji je to predstavljeno. Dok ne shvatimo da deo Srbije podržava ovu vlast, da nije situacija kao što se čini na Tviteru, nećemo daleko dogurati“, rekao je Jovanović i dodao da su i na protestima zahtevi potpuno legitimni, te da mu je žao što su utihnuli.

Rekao je da će DSS odluku o učešću ili neučešću na izborima doneti kada oni budu raspisani.

„Ako se nešto radikalno promeni, sve ćemo uzeti u obzir. Kada bih hteo da se svidim gledaocima, ja bih pričao samo bojkot. Neće se desiti 2020. godine promena vlasti, to je valjda svima jasno“, rekao je Jovanović.

Govoreći o blokadi Rektorata rekao je da on, kao docent na Pravnom fakultetu, ne može da kaže da prati s entuzijazmom tu blokadu.

„Razlog je legitiman, to treba da se ispita. Na FON je da da taj najvažniji nalaz o doktoratu Siniše Malog. Ima mnogo spornih doktorata, češće na privatnim, nego na državnim fakultetima“, naveo je Jovanović.

Osvrćući se na studente koji su u blokadi, Jovanović kaže da, osim tih 15 – 20 ljudi, studenti ne prilaze: „Pretpostavljam da ne prilaze zato što im razlog smeta. Mislim da ostatak studenata ima zadršku jer je to politički obojeno, a ovo treba da bude čisto studentski protest“.

Po njegovim rečima, „verovatno bi bio najpozvaniji među političarima da poseti studente kao docent, ali misli da nije dobro da ih političari posećuju“. Istakao je da nije Srbija jedina i najgora po tom pitanju, te dodaje da je sličnih afera bilo i u Nemačkoj, ali su ljudi davali ostavke, preuzimali odgovornost.

„Siniša Mali nije proizvod ovog režima, nego ovog sistema koji traje 15 godina unazad“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari